Dia de la Pau al centre

El dia de la Pau (30 de gener) és un dia per celebrar. I per aquest motiu, la comissió de convivència, juntament amb la de normalització lingüística han organitzat algunes propostes: unes a nivell de centre i l’altres a nivell de cicles. 

A educació infantil han fet el semàfor de la Pau. Es tracta de comentar tots i totes quines són aquelles accions que estan ben fetes, és a dir, que fomenten la pau, i quines fomenten tot el contrari.

Al primer cicle han fet la recepta de la Pau. Es tracta de comentar quins serien aquells ingredients que es necessiten per fomentar la pau: dos quilos d’abraçades, 100 grams de paciència (potser de paciència en fan falta més grams a vegades…).

Al segon cicle han fet el mural de frases cèlebres. Cercant algunes frases de personatges impulsors i impues de la Pau. Es tracta de conèixer alguns personatges importants i quin camí pensaven que era l’indicat per aconseguir la PAU.

“La pau comença amb una rialla” (Teresa de Calcuta)

“No hi ha camí per la pau, la pau és el camí” (Mahatma Gandhi)

“O caminem junts cap a la pau, o mai la trobarem” (Benjamin Franklin)

“La pau no és allò que desitges, és allò que fas” (Robert Fulghum)

Al tercer cicle han fet una investigació premis Nobel de la Pau. Realitzant una petita recerca sobre les persones que han guanyat el premi Nobel de la Pau, quina és la seva tasca, per què ha guanyat el premi, quin any, d’on són…

Finalment a nivell de centre hem construït un mur de la pau. Cada alumne/a ha posat el seu propi maó on ha escrit/dibuixat el què creu que es necessita per construir la pau.

Àlbum de fotografies complet

Entre tots i totes feim centre!