Dia de la Infància-20N

Vint de novembre, un dia per recordar, per conscienciar a la comunitat educativa dels drets que tenen els infants. Uns drets que per una situació o altra a cops es fa difícil garantir i que a cops cal ser-ne conscients de la sort, de les oportunitats que tenim al nostre costat.

Nacions Unides celebra aquest dia en honor a l’aprovació de la declaració dels Drets de l’Infant l’any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l’Infant l’any 1989. És el tractat internacional més ratificat de la història.

Aquest any hem volgut fer un petit incís, una aturada en el dia a dia. Hem vist la pel·lícula CAMINO A LA ESCUELA, des dels més petits i petites als més grans, una pel·lícula on s’exposen quatre situacions familiars diferents, però amb un denominador comú, el trajecte que cal fer cada cop que els infants han d’anar a l’escola i l’oportunitat que tenen de poder-hi accedir.

La Comissió de Coeducació ha preparat aquesta activitat amb molta cura, amb molta sensibilitat i com a comunitat docent hem aprofitat la temàtica per parlar-ne a l’aula, per ser-ne conscients de la sort que podem tenir.

A més, l’alumnat de 4r a 6è va poder fer aquesta visualització al Teatre de la Unió, poder sortir del centre, veure la pel·lícula a la gran pantalla i amb uns bons efectes de so. Agraïm a l’Ajuntament de Son Servera per facilitar aquesta activitat a les seves instal·lacions.

Vos convidam a veure aquesta pel·lícula-documental a casa, amb calma i compartir-ho amb els/les vostres fills i filles.