L’alumnat de 6è de “Llevant” a Sa Duaia- Quants nins i nines!

Després de dos anys es fa estrany veure tants de nins i nines junts i juntes fent una mateixa activitat.

I ENS ENCANTA!!!!!

Idò per explicar el què va passar ahir vos direm que el 21 de març va ser el el Dia Internacional dels Boscos , i per això s’ha organitzat pel divendres 25 de març de 2022 una JORNADAFORESTAL a la finca pública de Sa Duaia (Artà), per als escolars de la comarca de Llevant.
Per aquest any 2022 el tema que les Nacions Unides han triat com a lema és “ bosc: consum i producció sostenibles”.

La comarca de Llevant és una zona que s’ha vist afectada de forma recurrent per incendis forestals, en molt de casos per intentar fer una producció poc sostenible a partir del boscos de la serra de Llevant, que han anat ocasionant processos d’erosió i desertificació degradant el terreny i destruint la biodiversitat de la zona.

A aquesta festa hem participat aproximadament uns 420 alumnes de 6è d’Educació Primària dels 4 municipis del Llevant Nord: Artà (CEIP Na Caragol, CC SantSalvador i CC Sant Bonaventura), Capdepera (CEIP s’Auba i CEIP s’Alzinar), Sant Llorenç des Cardassar (CEIP Mestre Galmés, CEIP Son Carrió i CEIP Punta de n’Amer) i Son Servera (CEIP Jaume Fornaris i Taltavull i CEIP Na Penyal).

L’activitat ha estat coordinada i organitzada per l’equip de Xarxa Forestal, amb el suport de tècnics de
Conselleria de Medi Ambient i Territori i Ibanat així com de la col·laboració dels tècnics de medi ambient dels Ajuntaments d’Artà, Capdepera, Sant Llorenç des Casdassar i Son Servera.
Com ja va passar a les dues edicions anteriors de la jornada forestal a Sa Duaia, el transport ha estat subvencionat per Red Eléctrica.

El nostre alumnat, a part d’una excel·lent actitud, comportament i participació, ha pogut veure de primera mà l’evolució de la naturalesa de la finca, la importància dels productes KM 0 i com ser sostenibles. Hem vist de primera mà com fan feina els agents forestals contra incendis i com s’organitzen o la feina que fan els tècnics de medi ambient tant en prevenció de plagues, control de la natura entre altres.

També la televisió autonòmica ens ha entrevistat (emissió prevista pel dilluns o dimarts entre les 13:35 i les 13:45).

Polsau per veure l’àlbum

Bon cap de setmana famílies!!