Diada 25N- dia internacional de l’eliminació de la violència cap a les dones

A vegades ens cal aturar-nos, plantejar-nos aquelles coses on realment cal dedicar-hi energies, forces, seny. Som una comunitat educativa on ens posicionament de manera ben ferma i deim BASTA!

Des de l’inici de curs estam treballant en algun curs o altre tot el tema de la coeducació i la igualtat; hem estat realitzant xerrades, contacontes, tallers formatius als distints grups tal i com podeu veure al document adjunt.

També hem posat uns missatges ben clars a les nostres parets, que l’Ajuntament de Son Servera ens ha fet arribar, per aquesta diada. També s’ha penjat un cartell a l’exterior i uns punts de llibre.

Aquest matí havíem de llegir al pati el nostre manifest, però davant la incertesa de pluja hem decidir fer-ho des de l’aula. Primer de tot iniciat amb l’escolta d’aquesta cançó que vos animam a ESCOLTAR.

Posteriorment l’alumnat de 6è ha llegit el manifest.

MANIFEST 25N #FeminismeALEscola

Nines, nins, mestres de la nostra escola, aixequem la nostra veu avui, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, per lluitar per un món més igualitari, un món on les dones i els homes a la fi puguin somiar el mateix, un món en que néixer nin o nina no impliqui cap mal.

 
A les notícies contínuament sentim parlar d’una violència amb la qual hem d’acabar, un mal molt estès arreu del món produït per pensar que perquè hem nascut diferents, hem de créixer amb una educació diferent. Demanem que això s’acabi ja! 


Les nines no volem juguetes per a nines, de la mateixa manera que tampoc no volem juguetes de nins. Jo et cuido, tu em cuides. Quin verb més ben conjugat!  I ara, un substantiu: Respecte, respecte i respecte: ho repetirem totes les vegades que faci falta. Volem un món sense agressions masclistes ni odi.

Som el futur. Juntes, junts, de la mà, ho construirem de nou.

   Des del Ceip Jaume Fornaris volem cridar ben fort:

         
        BASTA JA!!!