Bon Estiu! Bones vacances

Quan caminant a poc a poc, però sense pausa, aconseguim entre tots i totes els objectius.

Benvolgudes famílies, al final ja ha passat el curs escolar 2020-21! Ha estat un curs escolar llarg, on les necessitats sanitàries han anat per davant les educatives i així i tot la comunitat educativa del nostre centre, famílies, alumnes, ajuntament i mestres hem aconseguit dur endavant aquest repte.

Partíem que el curs passat no l’havíem finalitzat, confinats i confinades a casa, i a l’inici, al setembre, no teníem clar les instruccions d’organizació, ni les mesures de seguretat que hauríem d’aplicar ben bé durant el curs. Era una rutina completament nova. Hem de reconèixer que malgrat saber que l’ESCOLA havia d’obrir les portes altre vegada, no sabíem com aniria i hi havia moltes incerteses.

Amb tot això s’afegeix que de cop i volta l’escola, un espai obert i de participació de les famílies, s’ha de tancar, els grups no es poden mesclar ni interactuar entre ells, ni desdoblaments ni moments de trobada i les famílies d’una en una i mantenint les distàncies. Una situació estranya!

Hem tengut casos positius de Covid-19 al centre; alumnat i mestres, però l’administració ens ha facilitat els recursos disponibles en tot moment i les famílies ens heu ajudat a poder mantenir els protocols establerts i una bona comunicació.

No ens pensàvem mai que l’alumnat aguantàs tant bé amb les mascaretes, el gel hidroalcohòlic i les distàncies. Ha estat difícil aplicar aquesta política de la “distància”, quan la nostra professió una aferrada a temps a vegades soluciona molts problemes, igual que una mà a l’esquena que digui ànims, segueix esforçant-te que ho aconseguiràs!

També hem de valorar la feinada i dedicació dels i de les mestres del nostre claustre; tutors i tutores, especialistes, equip de suport… ens hem posat davant una situació nova, una situació que ningú creia mai que pogués passar i hem aconseguit acabar un curs escolar més, i adaptant la nostra feina a les exigències sanitàries que ens hem vist obligats i obligades a complir. Perquè estimam la nostra feina!

Agraïm la tasca feta per tots aquelles i aquells mestres que aquest curs escolar han format part del nostre claustre i desitjam sort en els nous projectes per aquells i aquelles que el proper curs escolar no estaran al nostre centre. Moltes gràcies i bona sort!

Volem agrair el suport de l’Ajuntament de Son Servera que ha estat en tot moment facilitant la nostra feina. Reparacions, neteja, calefacció, jardineres, tallers i seminaris per part dels Serveis Educatius, educació vial per part de la policia local, conferències a través dels Serveis Socials… poder anar al Teatre de la Unió amb molta facilitat i participar de manera activa a les activitats del centre.

També volem destacar el suport de l’AMIPA que malgrat hagi pogut intervenir poc amb la dinàmica, ens ha donat suport, aportant idees i ser un pont entre el centre i les famílies.

Sabíem com equip directiu que seria un any de canvis, un canvis en tot moment amb la intenció de millorar el funcionament del centre, per la millora del bennestar i dels resultats de l’alumnat, per la igualtat d’oportunitats de tots els grups del centre. Els canvis costen, són difícils a l’inici, però si l’objectiu és la millora del centre hem d’arriscar-nos, sortir de la zona de confort i cercar estratègies noves i adaptades a les noves realitats i necessitats. Poc a poc ho estam aconseguint entre tots i totes.

Famílies del CEIP Jaume Fornaris, gràcies per aquest suport, per ajudar-nos a respectar els protocols i a animar als vostres fills i filles a venir cada dia a l’escola.

Famílies del CEIP Jaume Fornaris…passau un bon estiu!

ATENTAMENT, L’EQUIP DIRECTIU

  • Xisca Servera-Coordinadora Programa de Millora i Transformació
  • Maria José Mir-Secretària
  • Antònia Moyà-Cap d’Estudis
  • Pasqual Bordas-Director